Передплата 2024 ВЗ

Славсько та Рудно: рішення про перейменування тепер за Верховною Радою

  • 21.09.2022, 11:47
  • 997

Депутати Львівської обласної ради клопотатимуть перед Верховною Радою України щодо перейменування населених пунктів Славське та Рудне у Славсько та Рудно

Колаж ЛОР
Колаж ЛОР

Львівська обласна рада підтримала ініціативу повернути населеному пункту смт Славське, Славської селищної ради історичну назву — Славсько із традиційним і звичним для місцевої громади звучанням. Рішення щодо відмови від радянської форми назви та перейменування населеного пункту депутати Славської селищної ради прийняли у травні 2020 року та звернулися з відповідною пропозицією до обласних депутатів.

Крім того, рада погодила також перейменування населеного пункту Рудне, Залізничного району міста Львова, повернувши історичну назву Рудно.

«Повернення історичної назви Рудно мешканці домагаються вже не перший рік. Її змінили приблизно у 2008−2009 роках з початком електронного документообігу, навіть не порадившись із мешканцями селища. Такі зміни спричинили не лише хвилю обурення, а й проблеми з документами. На поверненні історичної назви мешканці наголошували на сесії стратегічного планування щодо розвитку селища, коли йшлося про утворення Львівської МТГ», — зазначили у департаменті міської агломерації ЛМР.

Як повідомляє пресслужба Львівської міської ради, після зміни назви селища мешканцям не доведеться виготовляти нові документи. Винятком будуть реєстраційні дії під час купівлі/продажу: якщо у документах на право власності вказано Рудне, то доведеться брати рішення чи довідку про перейменування населеного пункту.

Відповідні рішення обласні депутати скерують до Верховної Ради України, яка і має затвердити остаточне перейменування цих населених пунктів.

Схожі новини