Передплата 2024 ВЗ

Загинув український військовополонений: окупанти заявили про обстріл колонії в Оленівці

  • 18.09.2022, 19:30
  • 778

російські військові знову обстріляли тимчасово окуповану Оленівку Донецької області, звинувативши у цьому Збройні сили України

російські пропагандистські ЗМІ зазначають, що 18 вересня вранці під обстріл ЗСУ знову нібито потрапила колонія в Оленівці на окупованій частині Донеччини.

Відомо про одного загиблого та ще четверо військовополонених поранені. В обстрілі, як і попереднього разу, окупанти звинувачують Україну.

«Омбудсменка» самопроголошеної «ДНР» заявила, що «загибель і поранення українських полонених в Оленівці 18 вересня підштовхне членів місії ООН до більш активної позиції». Водночас вона вказала, що не знає, коли місія ООН прибуде до Оленівки.

Реакція України

Український омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на заяву окупантів про обстріл колонії в тимчасово окупованій Оленівці.

За його словами, українська сторона не отримала інформації про імена постраждалих, але звернулася напряму до російського омбудсмена і до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

«Вже нікого не дивує, що жоден представник окупантів не постраждав, а російська федерація знову звинуватила в обстрілі Україну. Ми це вже чули влітку […]. Мотиви, з яких російська федерація чинить обстріли таборів військовополонених сьогодні, мені точно не відомі. Можливо, це банальна помста через поразки на фронті, а можливо, цілеспрямований терор і показова безкарність військового керівництва рф», — заявив Лубінець.

Він додав, що готовий особисто прибути в Оленівку, щоб оцінити всі факти та поспілкуватися зі свідками обстрілів, пораненими та утримуваними українцями.

Схожі новини