Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Справа «Укрнафти»: у Коломойського провели обшук

  • 18.09.2022, 16:45
  • 759

У Ігоря Коломойського детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшук, у ході якого вилучили документи та комп’ютерну техніку

Фото: Reuters
Фото: Reuters

Про це з посиланням на власні джерела повідомило видання «Дзеркало тижня».

Як йдеться у повідомленні, 18 вересня в Ігоря Коломойського детективи НАБУ провели обшук, який стосувався справи про заволодіння майном і коштами компанії «Укрнафта» на майже 13 млрд грн в цінах 2015 року.

«За словами свідків, представники слідства завітали до олігарха о п’ятій ранку, за місцем його проживання на курорті Буковель. Джерела видання в НАБУ факт обшуку підтвердили. При цьому підкреслили, що це, чи не вперше на їхній пам’яті, був обшук, про який нікого не попереджали», — зазначає видання.

За інформацією «Дзеркала тижня», Коломойський поки не проходить у цій справі як обвинувачений, підозру йому не оголошували. Але він є співвласником Укрнафти, де днями прокурори САП та детективи НАБУ оголосили підозри щодо фінансових махінацій:

  • колишньому голові правління Укрнафти,
  • колишній заступниці керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто і перероблювання Укрнафти,
  • колишній керівниці відділу контролю за обліком та постачанням нафти й нафтопродуктів ПАТ «Укрнафта»,
  • колишнім директорам п’яти комерційних підприємств (одного з них затримали).

«Справу відкрили за статтею про „заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах“. Ще у 2019-му підозри по ній були готові, втім ексочільник САП Назар Холодницький не наважився їх підписати. Новому керівнику САП Олександрові Клименку стало сміливості», — йдеться у повідомленні.

Як нагадує видання, Ігор Коломойський разом із Геннадієм Боголюбовим та Ігорем Палицею володіють 40% компанії «Укрнафта», решта належить державі в особі НАК «Нафтогаз».

"Керівництво НАК неодноразово стверджувало, що з 2015 року повністю контролює компанію, втім, ані її операційні результати, ані ринкові джерела ніколи не підтверджували цих сміливих заяв", — пише «Дзеркало тижня».

Схожі новини