Передплата 2024 «Добра кухня»

В Ізюмі триватиме ексгумація тіл загиблих ще майже два тижні, — мер

  • 18.09.2022, 14:21
  • 614

Тіла загиблих на експертизи везуть до Харкова. Робота триватиме ще майже два тижні

Фото: Суспільне Харків
Фото: Суспільне Харків

Про це в ефірі нацмарафону сказав міський голова Ізюма Валерій Марченко, пише Суспільне.

«Працівники всіх служб проводять ексгумацію, викопують похованих. Якщо є можливість, їх ідентифікують, всіх відправляють в Харків для подальших робіт. Ця робота буде проводитися ще майже два тижні, тому що поховань дуже багато. Поки нових не знайшли, але кажуть, що такі є, тому їх шукають», — розповів мер Ізюма.

На 18 вересня в Ізюмі залишаються до 15 тис. жителів, люди починають повертатися до міста, каже Марченко.

«Наразі в Ізюмі залишається 13−15 тисяч жителів, до 24 лютого було понад 45 тисяч. Але вже зараз не масово, але люди починають повертатися. Всі не повернуться, багатьом немає, де жити — розбомблені, розбиті квартири, будинки. Попереду зима. Світло з’явиться в місті максимум через два тижні. Зараз ведуться роботи по газифікації міста, тому що газу немає. Але це будуть в основному приватні будинки. З багатоповерхівками по газифікації проблема — всі мережі там розбиті, за такий короткий час відремонтувати їх неможливо. Через місяць в Ізюмі буде тисяч 25−30 людей», — прогнозує Валерій Марченко.

Гуманітарну допомогу в Ізюм везуть.

«З понеділка, 19 вересня, будуть відкриватися мобільні офіси банків, де можна буде зняти кошти. Також з понеділка через пошту плануємо відновити видачу пенсій тим, хто отримував її через пошту», — сказав міський голова Ізюма.

Схожі новини