Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Новій бригаді - нова техніка

  • 18.09.2022, 13:03
  • 804

Порошенко побував у бійців, які відправляються на передову

Петро Порошенко привіз дрони, військове спорядження, пікап та засоби зв’язку у новостворену бригаду, яка комплектується для посилення наступальних спроможностей.

«Ключовим фактором для нашого успіху зі звільнення території України є створення, оснащення, озброєння, комплектація 25−30 нових бригад. Ми взяли на себе зобов’язання забезпечити технікою одну із них. І робимо це спільними зусиллями — Фонд Порошенка спільно зі «Справою Громад», — пояснює п’ятий президент.

Військовим передали новий пікап Mitsubishi L200.

«Для нас принципово, щоб нова бригада мала нову техніку. І хоч наша програма нових пікапів завершилася, я сказав, що цей резервний, крайній пікап ми віддамо новоствореній бригаді», — говорить Порошенко.

«Бригадний комплекс зв’язку зараз — найбільш дефіцитна позиція. І ми також придбали його для хлопців. Це — радіостанції Motorola 4401 і командирські радіостанції, дуже крутий ретранслятор, який забезпечує весь зв’язок. Ну і звісно, куди ж без дронів», — зазначає Порошенко.

Також бійцям привезли пічки-буржуйки, які Фонд Порошенка з волонтерами зараз масово закуповує для фронту.

«Ще один подарунок — буржуйки, зроблені із любов’ю, у тому числі на заводі „Кузня на Рибальському“. Військові знають, як вони потрібні восени і взимку. Буквально для всього — зігрітися, просушити одяг та взуття», — зауважує п’ятий президент.

Військові погоджуються — дійсно, почалися холодні дощові дні, і гарна пічка вкрай необхідна. «Ці буржуйки розраховані для підігріву особового складу. На ділі випробуємо», — кажуть хлопці.

Схожі новини