Передплата 2024 «Добрий господар»

«Один дрон може замінити роту солдат»

  • 17.09.2022, 13:31
  • 812

Порошенко привіз військовим шість БПЛА «Очі Арти»

У комплекси входять шість безпілотників і три станції. Фото "ЄС"
У комплекси входять шість безпілотників і три станції. Фото "ЄС"

Петро Порошенко передав військовим два комплекси суперсучасних БПЛА проекту «Очі Арти». У комплекси входять шість безпілотників і три станції.

«Ще два дні тому вони пливли через Середземне море. Наші волонтери їх через всю Європу доставили, і вже сьогодні вони у нас тут», — зазначає Порошенко.

Військові у захваті, кажуть — такі безпілотники дуже потрібні на фронті. Пояснюють — один дрон може замінити по функціоналу, з виконання бойових завдань роту солдат: «це можна робити дистанційно, зберегти людські ресурси, фінансові ресурси і часові. Тому що для того, щоб виконати бойове завдання, наприклад на 5−8-10 кілометрів, треба витратити на підготовку певну кількість днів, а отакий безпілотник зробить вам це за кілька годин без втрати вищезгаданих ресурсів».

«Тут буде розгорнута навчальна програма „Очі Арти“, будуть готувати операторів цих неймовірних, фантастичних, з чудовими можливостями дронів. Проведені вже перші випробування на протидію засобам радіоелектронної боротьби. Вони пройшли блискуче», — повідомив п’ятий президент.

«Будемо вдосконалювати програмне забезпечення, засоби оптики, „тепла“, зв’язку і багато-багато іншого для того, щоб зробити точнішими удари арти, достовірнішими дані розвідки, більш потужними дії Збройних Сил України на півдні, на північному сході і на донецькому напрямку», — наголошує Порошенко.

«Ці дрони будуть очима всієї артилерії Збройних Сил України», — наголошує Петро Порошенко.

Як відомо, у серпні Фонд Порошенка та ГО «Справа Громад» домовились з виробниками про унікальну програму із постачання в українську армію цих безпілотників. Кошти збирають волонтери, Фонд Порошенка традиційно подвоює зібрану суму.

Схожі новини