Передплата 2024 «Добра кухня»

Пентагон: Єдиними, хто здивувалися швидкості наступу ЗСУ, стали війська рф

  • 14.09.2022, 08:30
  • 661

Речник Пентагону генерал Пет Райдер заявив, що успіх України у контрнаступі не здивував її союзників і партнерів, проте здивував росіян

Про це пише Міноборони США.

«Я думаю, якщо хтось і був здивований, ґрунтуючись тільки на повідомленнях, які ми бачили з точки зору реакції російських військових, то, ймовірно, це були росіяни», — сказав Райдер.

За його словами, США «від самого початку бачили чудову пристосованість українців і здатність ефективно використовувати свої бойові можливості».

«Тому для нас не дивно, що вони просунулися так швидко», — зауважив Райдер.

Він зазначив, що ЗСУ також скористалися військовими можливостями, які відкрилися на полі бою. Харківський контрнаступ тому підтвердження, зазначив генерал.

«Західна зброя та постачання відіграли значну роль в успіху контрнаступу, і на зустрічі Контактної групи з питань оборони України „Рамштайн“ міністр оборони (США — ред.) Ллойд Остін III та його колеги з майже 50 інших країн пообіцяли зберегти поставки і збільшити допомоги, яку можна застосувати для середньострокової та довгострокової оборони України», — сказав Райдер.

Генерал також додав, що у контрнаступі українські війська дуже ефективно використовують ту техніку, яка у них є, і змінили динаміку на полі бою, зазначив генерал. Вони взяли на озброєння тактику ведення бою НАТО.

Схожі новини