Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На вірмено-азербайджанському кордоні почалися бойові дії

  • 13.09.2022, 08:15
  • 750

Міністерства оборони Вірменії та Азербайджану заявляють про загострення бойових дій на кордоні

Фото: Міноборони Вірменії
Фото: Міноборони Вірменії

Як повідомляє Міноборони Азербайджану, у ніч на 12 вересня підрозділи збройних сил Вірменії здійснили масштабні диверсії на напрямках Дашкасан, Кельбаджар і Лачин азербайджано-вірменського державного кордону.

«Диверсійні групи збройних сил Вірменії мінували райони та шляхи постачання між позиціями підрозділів азербайджанської армії на різних напрямках, використовуючи гірський рельєф місцевості та наявні ущелини в темний час доби.

Внаслідок невідкладних заходів, вжитих нашими підрозділами з метою негайного запобігання цим діям, відбувся бій.

Деякі позиції, укриття та опорні пункти азербайджанської армії на території Дашкасанського, Кельбаджарського та Лачинського районів підрозділами збройних сил Вірменії, розташованими в напрямку населених пунктів Басаркечер, Істісу, Гаракільса та Горус, були обстріляні з різних видів зброї, в т.ч. міномети. Як наслідок — втрати серед особового складу, пошкодження військової інфраструктури", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що є втрати серед особового складу та бойової техніки збройних сил Вірменії, залучених у диверсійних діях.

«Підрозділи ЗС Азербайджану 13 вересня о 00:05 розпочали інтенсивний обстріл вірменських позицій з артилерії та великокаліберних знарядь у напрямку Горіса, Сотка та Джермука», — заявив прессекретар вірменського оборонного відомства Арам Торосян.

Схожі новини