Передплата 2024 «Добрий господар»

У боях за Балаклію загинув оператор «Прямого» Олексій Юрченко

  • 10.09.2022, 12:40
  • 1 092

У боях за звільнення міста Балаклія на Харківщині загинув оператор телеканалу «Прямий» Олексій Юрченко

На фото Олексій Юрченко
На фото Олексій Юрченко

Про це телеканал повідомив з посиланням на його дружину.

Олексій став до лав Збройних сил України та загинув на Харківщині 8 вересня під час звільнення Балаклії.

Він воював у 2015−2016. Бої за Мар'їнку і Піски. Отримав офіцерські погони в серпні 2022. Командував взводом гранатометників.

Дуже любив операторську роботу і мав купу планів. Брав участь у зніманні проєкту «Точка Нуль» про АТО. Такий собі серіал, який знімався силами самих атошників. У Олексія залишилась донька Даша 13 років.

Загибель Олексія Юрченка також прокоментував п’ятий президент України та лідер «Європейської Солідарності Петро Порошенко.

«Звільнення української землі — це важка праця наших військових і, на жаль, їхні життя. З великим сумом дізнався, що у боях за звільнення Балаклії загинув оператор Телеканалу „Прямий“ Олексій Юрченко. 24 лютого він прийшов на Лаврську і одразу записався до 206 батальйону тероборони Києва. Далі у лавах ЗСУ поїхав звільняти Харківщину. Як офіцер командував взводом гранатометників. І от… загинув під Балаклією. Олексій воював у лавах Збройних Сил ще у 2015−2016 роках. Він відзначився у боях за Мар'їнку і Піски. У 2015 році, коли донька Даринка йшла до першого класу, Олексій вирвався з фронту, щоб повести її у перший клас… Мої щирі співчуття дружині Тетяні та всій родині Олексія», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини