Передплата 2024 ВЗ

Північна Корея ухвалила закон про ядерну зброю

  • 09.09.2022, 20:30
  • 784

У Північній Кореї ухвалили закон, який дозволяє їй завдавати превентивний ядерний удар

Північна Корея ухвалила закон про превентивний удар. Фото із мережі
Північна Корея ухвалила закон про превентивний удар. Фото із мережі

Про це передає AFP.

«Якщо системі командування та управління національними ядерними силами загрожує напад з боку ворожих сил, негайно автоматично завдається ядерний удар», — йдеться у закону.

Також у документі вказано, що ядерна політика країни є «незворотною».

Очільник Північної Кореї Кім Чен Ин наголосив, що його країна ніколи не відмовиться від ядерної зброї та ракет, необхідних для протистояння США, які він звинуватив у кампанії тиску для послаблення оборони КНДР і повалення його уряду.

Державні ЗМІ країни повідомили, що Кім Чен Чен Ин заявив це під час виступу в парламенті Північної Кореї, де також ухвалили закон, який дозволяє збройним силам Північної Кореї «автоматично» завдавати ядерних ударів по силах противника, якщо його керівництво зазнає нападу.

Він також розкритикував Південну Корею через її плани посилити свої звичайні ударні можливості та відновити широкомасштабні військові навчання зі США для протидії новим загрозам Північної Кореї, назвавши їх «небезпечною» військовою дією, яка створює напругу.

ЗМІ зазначили, що Кім Чен Чен Чен Ин щоразу висловлює провокативні погрози щодо ядерного конфлікту щодо США та їхніх союзників в Азії, попереджаючи, що КНДР активно використає свою ядерну зброю у випадку загрози.

Як передає видання, його останні коментарі засвідчили зростання ворожнечі в регіоні, оскільки він прискорює розширення застосування своєї ядерної зброї та ракетної програми.


Джерело: AFP

Схожі новини