Передплата 2024 «Добрий господар»

Ентоні Блінкен зустрівся із Володимиром Зеленським: деталі

  • 08.09.2022, 18:16
  • 778

Блінкен прибув в Україну вдруге з початку війни, щоб підтвердити підтримку США у боротьбі з російською агресією та оголосити про нову військову допомогу

Фото: ЕРА
Фото: ЕРА

Як пише CNN, під час зустрічі з Зеленським, Блінкен проінформував президента України про останній транш американської допомоги Україні у сфері безпеки.

«Президент Байден ясно дав зрозуміти, що ми підтримуватимемо народ України стільки, скільки потрібно. Я повторив це послання президенту Зеленському і його команді сьогодні у Києві, який залишається — і буде залишатися столицею суверенної, незалежної України», — сказав держсекретар США.

Також Блінкен додав, що адміністрація Байдена проінформувала Конгрес США про намір виділити $ 2,2 млрд у вигляді довгострокових інвестицій для зміцнення безпеки України та 18 її сусідів, серед яких багато союзників НАТО й інших регіональних партнерів з безпеки. Усе це необхідно через потенційний ризик російської агресії.

«Сполучені Штати надають допомогу у сфері безпеки разом з нашими союзниками і партнерами з більш ніж 50 країн, щоб підтримати оборону України. Надані можливості ретельно вивірені, щоб забезпечити максимальну різницю на полі бою», — додав Блінкен.

Як повідомлялося, за даними преси, Блінкен вже встиг відвідати дитячу лікарню «Охматдит». Також у нього запланована поїздка в Київську область.


Джерело: CNN

Схожі новини