Передплата 2024 «Добрий господар»

Знищена понтонна переправа окупантів на Херсонщині (супутникові фото)

  • 06.09.2022, 16:35
  • 814

Супутник Planet Labs зафіксував знищений понтонний міст в районі села Дар'ївка Херсонської області, який російські окупанти використовували для перетину річки Інгулець

Фото: Planet Labs
Фото: Planet Labs

Як зазначають «Схеми», на супутникових знімках за 5 вересня помітні значні пошкодження самого Дар'ївського мосту, поруч з яким окупанти звели понтонну переправу.

Про успішні операції ЗСУ на південному напрямку, в тому числі, про знищення цієї переправи напередодні повідомило оперативне командування «Південь».

"Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 370 вогневих завдань з ураження підрозділів протиповітряної оборони ворога, районів зосередження сил і засобів, станцій радіоелектронної боротьби й понтонних переправ поблизу Дар'ївки та вздовж Каховської ГЕС", — йшлося в повідомленні ОК «Південь», опублікованому в ніч на 6 вересня.

На супутниковому знімку Planet Labs крім зруйнованого понтонного та пошкодженого Дар'ївського мостів, які розташовані поруч, можна побачити пошкодження будівлі біля річкового причалу, де з початку повномасштабного вторгнення росії стоїть неідентифіковане судно.

Приблизно за 250 метрів від переправи супутник також зафіксував скупчення російської військової техніки та велику кількість окопів.

Схожі новини