Передплата 2024 «Добрий господар»

«Львівводоканал» скасував тендер на закупівлю 120 тонн солі

Майже на 2,5 мільйона гривень. Причина: жоден з учасників торгів не надав висновку СЕС на цей товар

Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал» скасувало тендер у системі Prozorro на придбання 120 тонн солі. З цієї кількості 117 тонн мала становити кухонна харчова виварна екстра сіль, а 3 тонни — таблетована сіль. Очікувана вартість послуг — 2 мільйони 400 тисяч грн. Як повідомив сайт «Варіанти», переможець тендеру мав поставити всю сіль до 31 грудня 2022 року.

Сіль «Львівводоканалу» потрібна для отримання розчину гіпохлориту натрію, яким зараз у Львові очищують питну воду, що тече з кранів львів'ян. У місті Лева раніше обробляли воду хлором, але хлор за тривалого використання та у певних дозах є канцерогенним. Тому з кінця 2021 року Львів повністю відмовився від хлорування і перейшов на очищення питної води гіпохлоритом натрію.

Як ішлося в умовах тендеру, сіль мала містити харчові добавки, які запобігають її злежуванню, та бути виготовленою не раніше 2022 року, з гарантійним терміном зберігання не менш ніж 24 місяці.

На аукціон 2 серпня подалися чотири компанії та один підприємець (ФОП). Але усі тендерні пропозиції були відхилені - через невідповідність початковим умовам закупівлі.

Як розповіли «ВЗ» у відділі конкурсних торгів ЛМКП «Львівводоканал», причиною відхилення тендерних пропозицій стало те, що жоден з учасників не надав висновку санепідстанції (СЕС) на запропонований товар. Один учасник пояснював, що оскільки сіль — це харчовий продукт, на нього не надається висновок СЕС. Також посилався на воєнний стан, під час якого ці висновки буцімто не надаються… Однак у Державній санітарно-епідеміологічній службі «Львівводоканалу» повідомили, що якраз на цю сіль висновки надаються. Крім того, два учасники тендеру були пов’язані між собою, що також не відповідає закону про тендерні закупівлі.

Тепер ЛМКП «Львівводоканал» оголошуватиме нову закупівлю. На підприємстві є залишки солі, які покривають потреби до кінця жовтня. За цей час оголосять повторний тендер на сіль і зможуть укласти договір з переможцем.

Схожі новини