Передплата 2024 ВЗ

Джонсон виступив із прощальною промовою на Даунінг-стріт

  • 06.09.2022, 12:20
  • 595

Борис Джонсон звернувся до Британії зі своєю прощальною промовою перед передачею посади Ліз Трас

Фото: news.sky.com
Фото: news.sky.com

Як пише Sky News, Джонсон під час своєї промови запевнив, його наступниця зробить все можливе для перемоги над енергетичним шантажем путіна.

«Ну от і все, друзі», — так почав свій виступ Джонсон, після чого подякував присутнім за те, що прийшли послухати його та підкреслив, що нове змагання за лідерство в Консервативній партії було «несподіваною естафетою, правила якої змінили на півдорозі».

У своїй промові він, зокрема, перерахував свої досягнення як прем'єр-міністра, подякував міністрам за роботу з Brexit, за оперативне розгортання кампанії з COVID-вакцинації під час пандемії, а також за ефективне протистояння російському диктатору володимиру путіну.

Також Джонсон вдався і до емоційних висловлювань, порівнявши себе із «ракетою-носієм».

"Зараз я як одна з тих ракет-носіїв, яка виконала свою функцію, і тепер я м’яко повертатимуся в атмосферу і невидимо спущуся на воду в якомусь віддаленому і непримітному куточку Тихого океану", — сказав він.

Крім того, Джонсон заявив, що не втручатиметься в новий уряд на чолі з Ліз Трасс і висловив переконання, що путін одержить поразку.

«Якщо путін думає, що він може досягти успіху, шантажуючи та залякуючи британський народ, то він цілковито помиляється. Новий уряд Британії виведе країну з цієї кризи (енергетичного шантажу рф — ред.)», — підкреслив він.

Після виступу Джонсон зі своєю дружиною Керрі вирушили до замку Балморал, щоб зустрітися з королевою Єлизаветою II.

Фото: news.sky.com
Фото: news.sky.com

Схожі новини