Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У рф вийде препарат з назвою «Мир-19», який розробляли паралельно з планом вторгнення в Україну

  • 05.09.2022, 11:16
  • 767

росія готується вже восени запустити продаж в аптеках препарату проти коронавірусу «Мир-19», зараз триває третя фаза клінічних досліджень

Про це повідомила головний спеціаліст із зовнішніх комунікацій Федерального медико-біологічного агентства рф Віра Єрємєєва, пише «Інтерфакс».

"Ми чекаємо на закінчення третьої фази (клінічних досліджень — ред.), після чого препарат буде доступний через аптечні мережі. Федеральне медико-біологічне агентство росії подавало документи на розширене клінічне дослідження, щоб скоротити термін застосування «Мир-19″ пацієнтами з 14 до 7 днів. Ми довели, що він працює і очікуємо на останні документи. І вже восени він може надійти в аптеки», — сказала співрозмовниця агентства.

Інгаляційний препарат «Мир-19» був зареєстрований 22 грудня 2021 року після двох фаз клінічних досліджень, проте лише для застосування у стаціонарах. Для того, щоб ліки стали доступними при лікуванні вдома і потрапили до аптек, необхідно провести спеціальне дослідження. У постреєстраційних дослідженнях препарату має взяти участь близько 1 тис. добровольців. 21 січня пресслужба Федерального медико-біологічного агентства росії повідомила про подання до МОЗ рф заявки на проведення такого дослідження.

Зазначимо, що препарат, який росія назвала «Мир-19», був зареєстрований в момент, коли кремль розробляв плани щодо захоплення України.

Схожі новини