Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна отримає британські підводні безпілотні дрони для виявлення російських мін

  • 02.09.2022, 14:48
  • 528

Міноборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії офіційно повідомило, що передає підводні безпілотні мінні мисливці, щоб допомогти Україні очистити берегову лінію

Фото з Генштабу
Фото з Генштабу

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Для виявлення російських мін у водах біля узбережжя України в країну відправлять шість автономних мінно-пошукових апаратів. Три з них будуть надані зі складів ЗС Сполученого Королівства, а ще три будуть придбані у промисловості», — йдеться в повідомленні.

Підводний безпілотний дрон — легкий автономний апарат, призначений для використання на мілководних узбережжях, ефективно працює на глибині до 100 м для виявлення, локалізації та ідентифікації мін за допомогою набору датчиків, щоб ВМС ЗС України могли їх знищити.

Як зазначається, протягом найближчих місяців десятки військовослужбовців ВМС ЗСУ навчаться користуватися безпілотниками, перший курс уже розпочато.

За інформацією Генштабу, тритижневі навчальні курси разом із Шостим флотом ВМС США проводитиме група Королівського військово-морського флоту. Навчання будуть проводити на морі, щоб наочно показати, як керувати апаратами та інтерпретувати дані, які вони надсилають назад, а також ідентифікувати макети мін.

Начальник штабу Королівських ВМС адмірал Бен Кі вважає, що невдовзі українські моряки зможуть очистити прибережні води від мін.

Схожі новини