Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лавров звинуватив Молдову у русофобії і пояснив, які дії вважатимуться нападом на рф

  • 02.09.2022, 13:16
  • 752

Міністр закордонних справ Ніку Попеску викликав тимчасово повіреного у справах росії в Молдові у зв’язку із заявою Сергія Лаврова про русофобію в Молдові та можливі загрози безпеці російських військових у Придністров'я

Фото: EPA
Фото: EPA

Про це пише видання NewsMarker.

У МЗС заявляють, що у Молдові не було зареєстровано випадків порушення прав нацменшин, які говорять російською чи іншими мовами.

Там підкреслили, що Молдова, як і раніше, віддана «мирним і дипломатичним крокам, заснованим на діалозі, як з метою реінтеграції країни, так і в діалозі з рф щодо виведення російських військ, які незаконно перебувають на території нашої держави».

Заява, проти якої протестує МЗС Молдови, була зроблена главою російського МЗС Сергієм Лавровим під час зустрічі зі студентами МДІМВ з нагоди початку навчального року. Стенограма цієї зустрічі опублікована на офіційному сайті МЗС рф.

Лавров, говорячи про русофобію, що насаджується Заходом в Україні, він заявив, що подібне спостерігається і в Молдові.

Глава МЗС рф звинуватив Кишинів у зриві домовленостей про надання широкої автономії у Придністров'ї, а також попередив, що будь-які дії, які вважатимуться загрозою безпеці російських миротворців та армії, присутніх у придністровському регіоні, російська влада розглядатиме як напад на рф.

Схожі новини