Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У 2018 році виступав у москві, а сьогодні - «орденоносець»

  • 29.08.2022, 13:51
  • 1 274

Президент Зеленський нагородив українського співака Віталія Козловського орденом «За заслуги» ІІІ ступеня

Віталій Козловський на концерті в москві у 2018 році
Віталій Козловський на концерті в москві у 2018 році

Відповідний указ опубліковано на сайті президента України. Нагороду надали на День Незалежності. Зазначено, що орден присвоєно за заслуги «у зміцненні української державності».

«За значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов’язку», — йдеться в указі президента.

Букви нагадують, що у 2018 році співак виступав до Дня перемоги у московському районі Солнцево.

Свій виступ він називав «просуванням української ідеї». Хоча ще у жовтні 2017 року він заявляв, що «зараз не час» виступати у росії або відвідувати окупований Крим.

Коментар

Єгор Чечеринда, журналіст

Про державні ордени для російських колаборантів… Ну хай Пікалов і Кошовий… Вони, принаймні, не лизалися в засос з росіянами та їхніми прихвостнями…

А за що такий самий орден За заслуги 3-го ступеня до Дня Незалежності отримав цей любитель Нелі Штепи та руського міра???

Віталій Козловський, який 9 травня 2018-го року, через 4 роки після анексії Криму та початку війни з рф на Донбасі, виступав на «урочистому» концерті до «Дня перемоги» в місті москва, російська федерація.

Вимагаю не лише відібрати у цього «діяча» державну нагороду, але й відкрити кримінальне провадження за статтею «колабораціонізм»! А також — притягнути до відповідальності тих співробітників Офісу президента, які готували на підпис нагородні документи на цього зрадника України!

Довідково

Співак родом зі Львова. Він став першим переможцем музичного телепроєкту «Шанс» у 2003 році. Йому було надано звання заслуженого артиста України у 2009 році. Указ видав президент Віктор Ющенко.

Схожі новини