Передплата 2024 ВЗ

«Вдячний за вашу довіру і віру, але…»: генерал Марченко попросив не присвячувати йому білбордів

  • 28.08.2022, 12:01
  • 1 025

Воїн вважає появу такої реклами недоречною під час війни

Фото з Фейсбуку Марченка
Фото з Фейсбуку Марченка

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко відреагував на появу у Миколаєві білбордів з його фото. Він подякував за довіру, але закликав такого не робити.

Про це Марченко написав на своїй сторінці у Facebook.

«Шановні миколаївці, дуже вдячний за вашу довіру і віру, але прошу не робити поки що такого, йде війна і воно не дуже доречно. Дякую і сподіваюсь на порозуміння… Вважаю це перебільшенням, це не особисто моя заслуга, що Миколаїв — ​місто-герой, це нам далося потом і кров’ю тисяч солдатів, офіцерів, волонтерів і просто людей», — ​йдеться у повідомленні.

Військовий командир наголосив, що в армії мінімум 250 тисяч воїнів, які заслуговують на повагу. Він закликав на цих білбордах висловити подяку ЗСУ. «Не треба дякувати тільки Марченку чи Кіму, чи Залужному, це колективне досягнення тисяч захисників, я звичайна людина і лише робив свою роботу, як інші офіцери й генерали, це великий механізм», — ​зазначив він.

Нагадаємо, що після перемоги на президентських виборах Володимира Зеленського проти генерала Марченка була порушена кримінальна справа з приводу нібито неякісних бронежилетів, яку він вважає сфабрикованою. Щоб витягнути Дмитра Марченка з тюрми, активісти зібрали мільйон гривень для застави з необхідних двадцяти, Петро Порошенко вніс ще 19 мільйонів і Марченка випустили. Після цього він відіграв одну з головних ролей в тому, що рашисти не змогли взяти Миколаїв.

Схожі новини