Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко закликав прискорити членство України у ЄС і НАТО

  • 27.08.2022, 11:35
  • 707

Петро Порошенко під час зустрічі із Головами комітетів у закордонних справах парламентів Латвії, Литви, Естонії та Фінляндії закликав прискорити процес набуття Україною членства в ЄС та НАТО

Фото Європейської Солідарності
Фото Європейської Солідарності

«Був дуже радий зустрітись зі справжньою командою однодумців з делегацій комітетів у закордонних справах парламентів Естонії, Латвії, Литви та Фінляндії. У ці складні часи для України і для всієї Європи необхідно триматись і діяти разом, зміцнювати єдність та солідарність, а також спільно протидіяти російським агресивним планам», — зазначив Порошенко.

«Я хочу подякувати членам делегації, головам комітетів закордонних справ за позицію справжніх друзів, адвокатів України, адвокатів нашого майбутнього членства в НАТО, адвокатів початку переговорів щодо повноцінного кандидатства в члени Європейського Союзу. Наших партнерів у захисті українського суверенітету, у перемозі над російським агресором. Це позиція справжніх партнерів, яку ми дуже цінуємо. Я дякую вам від імені українців», — сказав Порошенко.

«Всі були єдині в переконанні, що світ має забезпечити перемогу України, щоб запобігти подальшому розпалюванню війни на європейському континенті», — наголосив Порошенко.

За його словами, для досягнення цієї мети потрібно надати Україні більше важкої наступальної зброї для звільнення тимчасово окупованих територій, запровадити більше санкцій проти енергетичного сектору росії та призупинити видачу віз російським громадянам до завершення агресії проти України, сформувати глобальну антипутінську коаліцію, забезпечити достатню фінансово-економічну підтримку нашої держави та прискорити процеси набуття Україною членства в Європейському Союзі та НАТО.

Порошенко також запевнив, що всі українські політичні сили сьогодні безпрецедентно об'єднані навколо спільної мети — перемоги.

«Міцна національна єдність є потужною зброєю проти агресивних планів путінського режиму із знищення української державності», — наголосив п’ятий Президент.

Схожі новини