Передплата 2024 «Добрий господар»

У хлібний завод в Оброшине вкладуть 20 мільйонів євро інвестицій

Першу чергу заводу здадуть у січні 2023 року

Фото автора
Фото автора

У п‘ятницю, 26 серпня, у с. Оброшине Львівського району урочисто заклали символічну капсулу старту будівництва нового заводу хлібобулочних виробів. Це перший завод, будівництво якого розпочинають на Львівщині від початку повномасштабної війни. Інвестор проєкту — харківське підприємство, яке релокувалося до Львівської області.

У новий завод вкладуть 20 мільйонів євро інвестицій. Тут створять три тисячі робочих місць, з них 50 працівників — харків'яни.

У межах проєкту, сказав для «ВЗ» керівник заводу, голова Національної асоціації хлібопекарських підприємств Володимир Мисик, планують відкрити приблизно 200 пекарень з цілодобовим обслуговуванням (у кожному населеному пункті Львівщини). Виробнича потужність заводу — 150 тонн хліба та хлібобулочних виробів на добу. Частину здоби будуть пекти на фронт.

У проєкті заводу буде бомбосховище для працівників. До будівництва хлібопекарського заводу залучатимуть і львівські підприємства, з якими підписали контракти.

Першу чергу заводу обіцяють звести у січні 2023 року. Загалом завод повністю зведуть орієнтовно в березні 2023 року.

Як розповів «ВЗ» директор департаменту економічної політики та інвестицій Львівської ОВА Степан Куйбіда, з 24 лютого, коли розпочалася війна рф, це перший масштабний інвестиційний проєкт, який реалізують у Львівській області. Інвестор з Харкова, який зводить в Оброшине хлібобулочний завод, також має біля Пустомит завод меблів.

«Власники підприємства розглядали для побудови заводу ще десять земельних ділянок біля Львова, але зупинилися на ділянці в Оброшине, — каже Степан Куйбіда. — Інвестор швидко пройшов усі дозвільні процедури, все відбулося у перші місяці воєнного стану».

За словами чиновника, невдовзі в області зведуть ще кілька нових заводів — це релокований бізнес. Загалом є два десятка заявок: від підприємств легкої промисловості до машинобудування.