Передплата 2024 «Добра кухня»

У центрі Львова обвалився будинок: ОНОВЛЕНО

  • 26.08.2022, 08:00
  • 3 129

Уночі у центрі Львова відбулося часткове руйнування житлового будинку

Фото ДСНС
Фото ДСНС

Як повідомили у ДСНС, 26 серпня приблизно о 01:30 у м. Львові на проспекті Свободи, 23 відбулося часткове руйнування триповерхового багатоквартирного житлового будинку.

Обвалилися 3 квартири: одна квартира зруйнована повністю, дві - частково. Також повністю руйнувані 2 нежитлових приміщення загальною площею 80 кв.м.

Рятувальники евакуювали 12 людей, зокрема — 4-річну дитину.

О 04:57 пошуки з собакою під завалами завершили.

Потерпілих не виявили.

Як повідомила заступниця мера Львова Ірина Маруняк, станом на 8 ранку на просп. Свободи, 23, де вночі стався обвал, роботи із розбору завалів завершені, постраждалих немає.

«До того, як стався обвал, мешканці побачили, що з будинком щось відбувається: осіли двері в одній з квартир, люди не могли їх відкрити. Вони подзвонили в поліцію. Поліцейські оперативно виїхали на місце і вчасно евакуювали мешканців. Коли вже всіх людей вивели, стався обвал частини флігелю будинку. Я була на місці, спілкувалася з мешканцями шести квартир. Ніхто не потребував відселення, поїхали ночувати до родичів», — розповіла Ірина Маруняк.

Загалом у будинку є 14 квартир, 3 — зруйновані. Також повністю зруйновані 2 нежитлових приміщення. Причину обвалу встановлюють.

Схожі новини