Передплата 2024 «Добра кухня»

На День Незалежності презентували поштову марку «Вільні. Незламні. Непереможні»

Сюжет марки намальовано у кольорах національного стяга, а головна тематика — війна

Фото ЛОВА
Фото ЛОВА

У середу, 24 серпня, на День Незалежності України, у Львівській ОВА презентували нову поштову марку «Вільні. Незламні. Непереможні». Автор марки — молодий український дизайнер з Краматорська Антон Хрупін. Тираж — мільйон примірників, що у п‘ять разів менше за попередню марку про «напрямок російського корабля». Вартість поштового блоку з марками — 60 гривень.

Нова марка «Укрпошти» — з образом українського захисника, який уособлює мужність і незламність українського воїна у боротьбі за незалежність своєї країни. Марка оформлена в кольорах національного прапора України.

Фото ЛОВА
Фото ЛОВА

«Полігональний стиль, у якому виконані ілюстрації додає поштовому блоку сучасного вигляду і використовується на поштовій продукції «Укрпошти» вперше, — заявив керівник «Укрпошти» Ігор Смілянський. — Ілюстрації блоку виконані у вигляді чорно-білої хроніки з окремими кольоровими акцентами. Кожна з ілюстрацій — це окремі трагічні історії українців, які відбулися у різний період воєнного часу в різних регіонах України. Вони об'єднані між собою одним словом — «ВІЙНА».

На презентацію нової поштової марки до Львова приїхав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай. Подякував поштовикам, що в нових марках популяризують героїчні етапи життя українців. «Зараз виборюємо Незалежність, — відзначив Сергій Гайдай. — Якщо ми щось забуваємо, то втрачаємо частину своєї історії. Ці марки будуть нагадувати про певний етап історії. Це крок в майбутнє, щоб ми все пам’ятали.

Директор Львівської дирекції АТ «Укрпошта» Євгеній Савчук додав: «Символічно, що автором ескізу марки став художник з Краматорська. Він виграв конкурс. Влучно зобразив події, які переживає Україна за останні пів року».

Схожі новини