Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У районах Львівщини запрацювали консультативні центри для переселенців

Тут допоможуть розв’язати питання з житлом, надаватимуть юридичні консультації - відновлення документів

В усіх районах Львівської області стартували консультативно-координаційні центри для роботи з вимушеними переселенцями. Центри надаватимуть юридичну, соціальну та психологічну допомогу людям, які втекли сюди від війни. Такий проєкт реалізовують в Україні вперше.

Про це повідомила на брифінгу радниця голови Львівської ОВА Галина Бордун.

«27 партнерів приєдналися до роботи у консультативно-координаційних центрах, загалом будуть дев’ять місць роботи таких закладів, — каже Галина Бордун. — Їх кількість буде зростати. Центри розміщені біля гуманітарних штабів у районах».

Центри працюватимуть щодня, за графіком чергуватимуть юристи та психологи. Передбачена групова та індивідуальна робота з переселенцями.

«Наближається непростий період осені, похолодання, — каже пані Галина. — Тож у людей будуть сезонні потреби. У центрах будуть експерти, які працюватимуть суто з людьми похилого віку».

За словами Галини Бордун, у центрах будуть фахівці-юристи. Бо як показує практика, частина переселенців не можуть отримати соціальну допомогу через брак документів. Тож спеціалісти переселенцям допомагатимуть відновити документи, які залишилися на сході.

Схожі новини