Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Чим більш нищівної шкоди ми завдамо російським військам, тим безпечнішим буде цей світ»

  • 18.08.2022, 13:13
  • 635

Порошенко в ефірі американського телеканалу MSNBC зазначив, що вже майже 6 місяців українці з допомогою західних партнерів стримують російську агресію і рятують світ

Порошенко закликав союзників посилити підтримку України зброєю та санкціями проти росії.

«Ми однозначно зламали сценарій путіна ліквідувати Україну за 3 чи 4 дні. Буквально недавно я перебував у Донецькому регіоні, де був у Слов’янську, Краматорську, які і сьогодні перебувають під жорсткими обстрілами з боку російської артилерії. Проте сміливість наших солдатів є унікальною», — наголосив Порошенко.

«Зі свого боку ми передали їм бронемашини. І от у цьому контексті я хотів би передати слова наших військових, адресовані американським партнерам. Вони кажуть вам „дякуємо“. Ми ведемо спільну боротьбу заради демократії, заради свободи і, звісно, ми боремося разом за наші спільні цінності. Всі ці майже 6 місяців ми, українці, разом з партнерами рятуємо світ», — зазначає п’ятий президент.

Він також зауважив, що вибухи на російській авіабазі в Криму мали ефективні наслідки. «Пояснення дуже просте: російські військові буквально перейшли у режим самознищення. І все це є черговим свідчення міфу російської пропаганди про непереможність російської армії. Як і потужність російської системи протиповітряної оборони. Чим більше знищення ми завдамо російським військам, тим більш безпечним буде цей світ», — переконаний Порошенко.

«Наш меседж для американських партнерів є простим, для перемоги ми потребуємо трьох речей: зброя, зброя і ще раз зброя. Це, до речі, саме те, що просили передати вам наші солдати. Ми дуже вдячні за те, що отримуємо і Himars, і М777. Наші солдати демонструють, наскільки ефективно вони використовують ці системи. Ми маємо посилити санкції і ембарго проти росії та ізоляцію путіна. Допоможіть нам зупинити путіна тут, в Україні, адже ціна, яку заплатить світ, якщо ми його не зупинимо, буде набагато більшою. Йдеться не лише про допомогу власне Україні, це ваша інвестиція у вашу власну безпеку», — резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини