Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

12 козацьких маршів і 3 вальси

У Дрогобичі була хороша традиція — сповіщати на загал про гарні новини з пологового будинку

Якщо народжується хлопчик — з вежі міської ратуші козацький марш лунав. Якщо ж на світ Божий дівчинка з’являлася — на цілу округу про це мелодією вальсу сповіщали.

Доволі прихильно до новації поставились жителі ОТГ. Це було видно з того, як на «кодові» мелодії реагували прохожі. Рідко хто, проходячи повз приміщення міськради, залишався байдужий, не реагував на сповіщення про чергові сімейні «поповнення». Людям це подобалось. Але, як інколи буває, ініціатива приїлася. Через деякий час хтось вирішив, що мелодійні трелі з ратуші не зовсім доречні і що не завжди вони посмішку викликають.

Але недаремно кажуть, що час все розставляє на свої місця. Те, про що забули, знову відродили. Під час війни виявилося, що музичні повідомлення з пологового, ці підбадьорливі нагадування про продовження українського роду, які недавно відновили в Дрогобичі - наче бальзам на душу. Це особливо добре відчувається, виразно проглядається упродовж теперішнього тижня. Щедрою та «урожайною» виявилась семиденка на гарні новини з пологового. З вежі ратуші вже 12 разів «вмикали» козацький марш і три рази — вальс. У такі дні до пологового будинку, як заведено у Дрогобичі, щоб привітати породіль, навідується маленька делегація, яку зазвичай очолює міський голова Тарас Кучма. Породіль вітають, їм вручають квіти та подарунковий набір, який у Дрогобичі «охрестили» пакунком малюка і в якому молоді матері знаходять такі необхідні речі, як дитячі забавки, суміші, одяг та багато інших «дрібниць». А ще відчують тепло та турботу солідарних з ними співвітчизників: серед породіль є не лише мешканки ОТГ, а й жінки з числа внутрішньо переміщених осіб, зокрема з Харківської області та з Миколаєва.

Схожі новини