Передплата 2024 «Добра кухня»

На Закарпатті 12-річний живодер жорстоко розстріляв кота з рушниці

  • 17.08.2022, 10:45
  • 2 591

12-річний школяр з Рахівщини розстріляв кота з пневматичної рушниці. Батьків живодера покарали штрафом

Відповідне відео шириться у мережі. На камеру дитина демонструє як заряджає у рушницю патрони та вистрілює ними у беззахисну тварину, пояснюючи це тим, що «хоче його добити». Переглянути ці кадри можна за цим посиланням.

Як повідомили у поліції Закарпатської області, поліцейський офіцер громади Рахівщини швидко встановив особу хлопця, що був на відео, та відправився до нього додому. З’ясувалося, що кадри справжні.

У соцмережах односельчани засвідчили, що дитина живе у селищі Великий Бичків. За їхніми словами, школяр йде на такі вчинки вже не вперше. Зокрема, раніше він нібито втопив шістьох кошенят та знущався з дорослих котів.

За попередніми даними, мати дитини — Тетяна Щербан є власницею магазину у Великому Бичкові. Жінка прокоментувала інцидент на своїй Instagram-сторінці, назвавши його «непорозумінням». За її словами, син Теодор має свій зоопарк з декоративними птахами (павлінами, папугами та голубами), яких нібито й сам вирощує. Тетяна заявила, що кіт, який став жертвою її сина, з'їв чотирьох голубів, за що він і розізлився на тварину. А вбити кота Теодору нібито порадили його друзі.

Також жінка опублікувала фото кота, стверджуючи, що він живий. Втім, зоозахисники та користувачі соцмереж впевнені — це фейк, адже на відео у тварини видно відкриті рани.

Правоохоронці заявили, що за таку поведінку малолітньої дитини на його батьків складено адміністративний протокол.

«З родиною і надалі працюватиме ювенальна поліція, для того, щоб не допустити подібних випадків у майбутньому. Окрім цього, в ході перевірки буде встановлюватися, яким чином в руки 12-річного хлопця потрапила пневматична рушниця. Цьому факту буде надана окрема правова оцінка», — додали правоохоронці.

«Не можу досі прийти в себе»: пес Патрон відреагував на жорстокий інцидент

«Мене вчора тегнули під одним жахливим відео. Там хлопець розстрілює кота і тішиться з того, смакує біль бідолашного. Я не можу досі прийти в себе. Я живу з хлопчиком, якому стільки ж років, як тому катові. Тільки мій рятує голубів, тягне їх додому лікувати, забороняє мені гавкати на їжаків. Що твориться? Відкрився портал безкарної жорстокості, і діти більше не відчувають „берегів“?», — написав пес Патрон.

Він додав: «І мені дуже шкода, що цьому хлопцю грозить лише штраф, який оплатять його батьки. Він далі мучитиме тварин».

Схожі новини