Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Купуємо буржуйки. Це єдине, що може залишитися, якщо інше не працює»

Міський голова Андрій Садовий запасає на зиму дрова й вугілля

Фото ілюстративне, автор: Роман Балук
Фото ілюстративне, автор: Роман Балук

Голова Львівської ОТГ Андрій Садовий заявив на брифінгу, що місто готове до зими, зокрема, проведено гідравлічні випробування мереж. Мер також розповів: на випадок холодних батарей у квартирах (наприклад, якщо росіяни вдарять ракетами по об'єктах теплопостачання) комунальникам потрібно запастися дровами й вугіллям.

«Дрова ніхто не скасовував, — стверджує Андрій Садовий. — Вони завжди рятують в складний час, так само вугілля. Купуємо дуже багато буржуйок, тому що вони єдині, що може залишитися, якщо інше не працює. Коли до Львова приїжджала грузинська співачка Ніно Катамадзе, щоб підтримати наших воїнів, вона розповідала: свого часу вони пів року жили в Грузії без тепла й електроенергії… Ми повинні бути готові, повинні мати запас усього».

Заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк додала, що на випадок відсутності газу в помешканнях має бути електрочайник і сухий спирт (аби розігріти їжу, якщо немає ні газу, ні електрики).

«Також потрібно запастися світильниками на батарейках, — продовжує розмову Маруняк. — У випадку, якщо не буде електрики, можна буде увімкнути, і в оселі буде світло. Варто також мати електроплиту. Якщо не буде газу, на ній можна буде готувати їжу».

Схожі новини