Білки-грибоманки
Вивірки люблять смакувати грибами-парасольками
/wz.lviv.ua/images/news/_cover/470509/bilka-gryb-2.jpg)
Ніщо потаємне з життя київських білок не пройде повз увагу знаного фотомаестро Михайла Марківа. Цього разу завдяки йому ми пересвідчилися, що вивірки люблять смакувати ще й грибами-парасольками. Так-так, тими самими, які споживають багато з наших гурманів, і які, підсмажені у клярі, нагадують їм курячу відбивну…
Наситившись досхочу «парасольками», білки влаштовують перегони між іншими цими екзотами — наче слаломісти у гірськолижному спорті. Так енергійно бешкетують, що зносять грибочки. Дехто потім подумає, що то прогулювалися лісом грибні неофіти — і від незнання про користь цього виду природних дарів футболять їх. Де ж то було відпочивальникам знати, що у такий спосіб розважаються білки?