Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«У нас немає іншого завдання, ніж перемога»

  • 15.08.2022, 13:23
  • 727

Тепер всі сили треба кинути на контрнаступ

Про це заявив Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу Прямий, яке він дав під час поїздки на східний фронт.

«І у витрачанні коштів немає іншого напряму, ніж Збройні Сили України. Я про це говорив за пів року до війни. За два дні до початку війни, після рішення путіна про визнання ЛНР і ДНР. На погоджувальній раді керівництво парламенту, всі намагалися переконати, що нічого не буде. І лише лють українців, майстерність Збройних Сил зробили неймовірне», – нагадує Порошенко.

«Не буде такого широкомасштабного контрнаступу – о 12 годині ночі вся країна піднялась, пішла в широкомасштабний наступ, і всіх там викинули, всіх перемогли – це в уяві штатних брехунів, які дезорієнтують суспільство»,– зауважує Порошенко.

«Дуже добре, підготовлена бригада, яку планували для штурму, потребує не лише власної підготовки, а й ефективної координації з артилерією, із розвідкою, із засобами РЕБ»,– говорить Петро Порошенко.

Він повідомив, що техніка, яку Фонд Порошенка та волонтери ГО «Справа громад» передають у війська, підсилює бойові спроможності підрозділів.

«Нові пікапи L200 – ми завершуємо проєкт передачі 81-й бригаді. Дуже крутий проєкт «бойових бджілок» – дронів Autel, в тому числі і з нічним баченням. Дуже позитивні відгуки від бойового застосування. У Харкові, на території Харківської області ми мали зустріч з двома різними батальйонами, які тримають оборону, Силами Спецоперацій. Хочу наголосити, що ми не просто передаємо дрони Збройним Силам, ми думаємо, яким чином нам покращити модельний ряд, бойове застосування, програмне забезпечення. І це вже такий міцний зв’язок з нашими партнерами з бойових бригад. Дрони йдуть зараз в десантні бригади – по 25 дронів. Командир бригади буде мати повну картинку по всьому наступу, смузі оборони або контрнаступу», – пояснює Порошенко.

Також батальйону Десантно-штурмових військ передали 11 нових бронемашин MLS SHIELD.

«Контрнаступ – це те, чим зараз живе кожен українець. Так, ми не приймаємо зараз військових рішень. Я вже не є Верховним Головнокомандувачем, але на своєму місці я і кожен член моєї команди робить максимум можливого для того, щоби забезпечити контрнаступ. Ми всі зараз цим живемо», – резюмує Петро Порошенко.

Схожі новини