Передплата 2024 ВЗ

Ізраїль завдав ударів по іранських цілях поблизу російських баз у Середземному морі

  • 15.08.2022, 11:18
  • 610

Ізраїльська армія 14 серпня завдала серію ракетних ударів по іранських цілях поблизу основних сирійських баз росії на середземноморському узбережжі

Про це повідомляє Reuters.

Сирійська армія повідомила, що троє її військових були вбиті й троє поранені в результаті двох одночасних атак Ізраїлю на південь від провінції Тартус і ще однієї – на столицю Дамаск.

Удари по північно-східній околиці Дамаска вразили форпости ліванського проіранського угруповання Хезболла, повідомили двоє сирійських військових перебіжчиків, знайомих з регіоном.

Крім того, була обстріляна іранська база поблизу села Абу-Афса разом з розміщеними поблизу неї системами протиповітряної оборони та радіолокаційною станцією. Удари були завдані поблизу єдиної середземноморської бази російського флоту в порту Тартус, де пришвартовані російські військові кораблі. Неподалік від місця ударів знаходиться й Хмеймім – основна авіабаза російського військового контингенту в Сирії.

Повідомляється, що за останні роки Ізраїль завдав сотні ударів по іранських цілях у Сирії, але переважно уникав ударів по прибережних провінціях, де зосереджені основні військові сили росії.

Схожі новини