Передплата 2024 «Добрий господар»

Латвія планує анульовувати видані візи громадянам рф: деталі

  • 14.08.2022, 12:51
  • 958

Латвія може переглянути вже видані росіянам посвідки на проживання та візи. Їх можуть анулювати за підтримку війни в Україні

Про це повідомля Delfi.

Президент Егілс Левітс заявив,  що в майбутньому постійним мешканцям Латвії, які приймають російське громадянство також не варто видавати посвідку на проживанням.

"Торгівля попередніми урядами посвідками на проживання, їх невиправдана щедрість у наданні посвідки російським громадянам, за якою ховалися лише корисливі інтереси деяких політичних бізнесменів, створила загрозу безпеці та сприяла двомовності. Настав час переглянути наслідки цієї невдалої та небезпечної політики", - заявив президент.

Левітс зауважив, що рф, в яких би державних формаціях не існувала, вона завжди була імперією та загрозою для інших країн.

"Вбивство безневинних людей, тортури, приниження, депортація, позбавлення людської гідності - все, що сьогодні відбувається в Україні, сталося і тут, у Латвії", - зазначив президент.

Президент вважає, що Латвії разом із країнами-однодумцями необхідно вимагати, аби в майбутньому на європейському рівні було припинено видачу туристичних віз громадянам росії. 

Схожі новини