Передплата 2024 «Добрий господар»

Студенти зібрали мільйон на безпілотники для захисників

  • 05.08.2022, 13:30
  • 607

Команда волонтерів започаткувала флешмоб «Вишиванка перемоги», у якому взяли участь українські виконавці, письменники та актори

Фото: ФБ Андрія Бендюка
Фото: ФБ Андрія Бендюка

Зокрема — Сергій Жадан, Олександр Пікалов, Євген Кошовий, Дмитро Шуров, Руслан Сенічкін, Дмитро Комаров та Святослав Вакарчук.

Як розповів організатор благодійного флешмобу, студент Української академії лідерства Андрій Бендюк, усі, хто приєднався до ініціативи, робили відеозвернення у вишиванці та закликали увесь світ допомогти зібрати кошти для бригади українських захисників, яка воює на Харківщині.

«Ця вишиванка — особлива. Адже її вишила моя мама. Ми пообіцяли подарувати її тому, хто зробить найбільший внесок у нашу „банку“ на безпілотники. Отож, сорочку отримає пані Ребекка Хармс, яка мешкає аж у Німеччині», — розповів Андрій.

Збір коштів підтримали понад 900 людей з України та Європи.

Відтак, завдяки внескам небайдужих волонтери зможуть придбати одразу два українські безпілотні літальні апарати «Лелека-100».

"Дякуємо за підтримку нашим друзям, які допомогли реалізувати нашу ідею та зібрати необхідну суму. Закликаємо кожного українця вірити у силу спільноти і продовжувати боротися на різних фронтах за спільну перемогу! Часом навіть 10 гривень здатні робити дива", — впевнені волонтери.

Схожі новини