Передплата 2024 ВЗ

Ексзаступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу оголосили підозру в держзраді

  • 23.07.2022, 16:31
  • 785

Працівники ДБР повідомили про підозру у державній зраді колишньому заступнику секретаря РНБО, представнику команди Віктора Януковича Володимиру Сівковичу

Ексзаступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу оголосили підозру в держзраді
Ексзаступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу оголосили підозру в держзраді

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

«5-а служба федеральної служби безпеки росії утворила злочинну організацію для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України», — йдеться в повідомленні.

За даними ДБР, очолив її начальник 9 («українського») управління департаменту оперативної інформації 5-ої служби ФСБ росії Ігор Чумаков. До її складу входили співробітники ФСБ, у тому числі Олександр Чуліндін, Марина Тєрєнтьєва та представники інших державних органів країни-агресора.

«Залучили фесбешники до своєї протиправної діяльності й представників колишньої влади в Україні, які у 2014 році „перебрались“ до москви, зокрема Володимира Сівковича. Також у злочинну групу входив ексначальник ГУ СБУ в Криму Олег Кулініч, який своєю чергою залучив до групи інших громадян України», — зазначають в ДБР.

Зокрема, Володимир Сівкович координував роботу з українською частиною угруповання, яка збирала та передавала представникам рф відомості, що становлять державну таємницю, а також намагалась впливати на кадрові рішення в органах безпеки України.

«Для прикриття колишній заступник секретаря РНБО створив у Москві „політичний офіс“, працівники якого начебто займались суспільно-політичною діяльністю. А насправді проводили розвідувально-підривну діяльність проти України», — додають в ДБР.

Володимиру Сівковичу повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), а співробітникам 5-ї служби ФСБ Ігорю Чумакову, Олександру Чуліндіну та Марині Тєрєнтьєвій за ч. 1 ст. 114. (шпигунство).

Фото з мережі

Схожі новини