Передплата 2024 «Добрий господар»

росіяни відправили в Україну солдатів, які захищали Курильські острови від Японії

  • 21.07.2022, 10:35
  • 652

російська армія відправила воювати в Україні спеціальні підрозділи, які перебували на Курильських островах і мали би захищати їх від Японії

росіяни відправили в Україну солдатів, які захищали Курильські острови від Японії
росіяни відправили в Україну солдатів, які захищали Курильські острови від Японії

Про це повідомляє Forbes.

Нещодавно бійці 81 бригади ЗСУ та підрозділу Нацгвардії «Омега» опублікували відео знищення російських військових у боях біля Сіверська Донецької області. Вони показали нашивки вбитих росіян, серед яких можна побачити шеврон 18 кулеметно-артилерійської дивізії рф.

Це єдиний підрозділ такого роду у російській армії.

У 1970-х роках CРСР вирішив укріпити Курильські острови, зокрема — розмістивши десятки застарілих танків на стаціонарних бетонних вогневих позиціях. Так, 18 дивізію обладнали для статичної оборонної ролі з важким озброєнням на фіксованих позиціях біля потенційних пляжів для десантної атаки, і достатньою кількістю особового складу для його укомплектування.

Дивізія має лише 3 500 військовослужбовців — це приблизно одна третина або одна четверта всього особового складу звичайної дивізії.

Хоча 18 дивізія більше не спеціалізується на кулеметах, вона має значні артилерійські засоби, а також допоміжні танки та деяку кількість мобільної піхоти на легкоозброєних і броньованих гусеничних БТР.

Тому росія, ймовірно, забрала значну частину своїх тихоокеанських острівних гарнізонів за тисячі кілометрів, щоб використати їх як штурмові війська в Україні — роль, яку ці солдати не були готові виконувати.

Фото із мережі


Джерело: Бабель

Схожі новини