Передплата 2024 ВЗ

Американські аналітики: російські сили, ймовірно, виходять із оперативної паузи

  • 16.07.2022, 09:15
  • 656

Окупаційні війська рф здійснили серію штурмів на Донбасі, намагаючись поновити наступ

Американські аналітики: російські сили, ймовірно, виходять із оперативної паузи
Американські аналітики: російські сили, ймовірно, виходять із оперативної паузи

Про це повідомляє американський Інститут дослідження війни.

Сили рф здійснили серію обмежених наземних штурмів на північний захід від Слов’янська, на південний схід від Сіверська, вздовж траси Т1302 Бахмут-Лисичанськ, на південний схід від Бахмута та на південний захід від міста Донецьк.

Як зазначається, ці штурми можуть свідчити про те, що російські війська намагаються відновити наступальні операції на Донбасі. Напади все ще невеликі і здебільшого невдалі.

Якщо оперативна пауза дійсно закінчилася, росіяни, швидше за все, продовжать і розширять такі штурми в найближчі 72 години. Натомість росіяни можуть чергувати короткі паузи з посиленням атак протягом кількох днів, перш ніж перейти до повномасштабної наступальної операції, кажуть американські аналітики.

ISW зазначається, що 10-денної оперативної паузи недостатньо для повного відновлення російських сил для широкомасштабних наступальних операцій. Водночас російські військові, здається, відчувають постійний тиск, щоб відновити та продовжити наступальні операції, перш ніж вони зможуть розумно відновити достатню бойову міць для досягнення вирішальних ефектів за розумну для себе ціну. Відновлення російського наступу може коливатися або навіть зупинитися на деякий час.

Фото з мережі

Схожі новини