Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Це війна дронів. Це війна артилерії. Це війна наступальних БМП"

  • 13.07.2022, 17:29
  • 648

Порошенко в ефірі французького телеканалу LCI заявив, що українські Збройні Сили мають високу мотивацію для контрнаступу, і закликав західних партнерів прискорити постачання озброєння та посилити санкції проти росії

П’ятий президент, який щойно повернувся з південного фронту, розповів про ситуацію на передовій.

«Ця війна більша, ніж Україна, ця війна — проти всього Західного світу. Я якраз повернувся з Херсонської області. Сьогодні на півдні присутня частина артилерії, яка поставлена нашими союзниками і партнерами. Ми чуємо, що артилерія нарешті почала відповідати. Ми накрили склади боєкомплекту для російської артилерії, і вперше кількість відповідей російської артилерії зменшилося. Їм треба 5−7 днів для того, щоб налагодити нову логістику», — пояснює Порошенко ситуацію на південному напрямку.

«Я на власні очі бачив фронтове село, це жахливі враження. В селі немає жодної людини, в селі немає жодного будинку, який би залишився неушкодженим, бо російська артилерія б’є по цивільних будинках. Зруйнована школа, бібліотека, лікарня, горять поля пшениці, яку треба було жати. Зруйнована церква системами залпового вогню, і залишилася одна стіна з іконою Спасителя», — розповів Порошенко.

«В цих умовах наші воїни стіною стоять, захищаючи Україну і захищаючи Європу. Вони мають високий моральний дух для того, щоб переходити у контрнаступ», — зазначає п’ятий президент.

«Ми зараз потребуємо для контрнаступу, для того, щоб закінчити війну, щоб швидше принести мир Європі і викинути російські війська із суверенної української території, артилерії, дронів, систем радіоелектронної боротьби, зенітних ракет, потребуємо БМП. Я на власні очі побачив, що кожна позиція з наданої допомоги буде високопрофесійно і високоефективно використовуватися найсильнішими воїнами Європи — воїнами України», — говорить Петро Порошенко.

«Кожен з нас на своєму місці робить все можливе для того, щоб прискорити нашу перемогу. І головна проблема — не в кількості людей, які прагнуть взяти зброю в руки. А головна проблема, щоб цих патріотів озброїти. Бо сьогодні — це не війна піхоти. Це війна дронів. Це війна артилерії. Це війна наступальних БМП. Це війна радіоелектронної боротьби. Основна причина поранень наших військових, як і наших цивільних — це не кульові поранення, не снайперський вогонь. Сьогодні 95% поранень — це російська артилерія, яка має необмежений запас і кількість снарядів», — констатує Порошенко.

«Хоча б для того, щоб мати не 1 до 10, на 10 російських 1 український снаряд, а хоча б 1 до 4 — і це вже будуть реальні зрушення. На найбільш відповідальних ділянках фронту нам потрібно різко і негайно збільшити надходження зброї в Україну», — наголошує Порошенко.

«І ще одна позиція. Ми сьогодні, крім постачання зброї, дуже чекаємо санкцій. Санкції мають бути і в енергетичній сфері для того, щоб не допустити через енергетику фінансування загарбника, і санкції в фінансовій сфері, і санкції в транспортній сфері для того, щоб зупинити російський експорт. Бо тільки об’єднанням зусиль всіх ми можемо зупинити агресора. І ми тут дуже розраховуємо на Францію. І дуже дякую за підтримку, яку ви надаєте сьогодні Україні», — резюмує п’ятий президент.

Схожі новини