Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Борис Джонсон носитиме вишивану сорочку зі Старого Самбора

  • 08.07.2022, 11:54
  • 1 212

Галина Шуневич передала сорочку з нашим національним орнаментом

Борис Джонсон носитиме вишивану сорочку зі Старого Самбора
Борис Джонсон носитиме вишивану сорочку зі Старого Самбора

Попри те, що прем’єр Великої Британії Борис Джонсон йде з посади, але він в історії залишиться великим другом України. Адже всією своєю діяльністю продемонстрував. щире ставлення до нашого народу через російську агресію, активно допомагав ЗСУ зброєю для перемоги над рашистами.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Така поведінка Бориса Джонсона як політика і світового лідера не могла не захопити дизайнеру етноодягу зі Старого Самбора Галину Шуневич, яка професійно займається українською вишивкою та її популяризує у світі. Саме прем’єру Королівства вона передала сорочку з нашим національним орнаментом.

Важливо, що Галина Шуневич вишиває сорочки білими нитками. Бо це, на її переконання, колір зовнішньої і внутрішньої чистоти людини, а отже і світу.

«Мені приємно, коли вірні друзі нашої Батьківщини через такий національний подарунок відчують щиру вдячність їм за допомогу в біді не від посадовців держави, а насамперед від пересічних українців», — сказала пані Галина.

Сорочки з таким українським орнаментом майстриня у День вишиванки подарувала меру та віцемеру Риги. При цьому віцемер Едвардс Смілтен одягнув її, коли в столиці Латвії з українською діаспорою святкували наш День Конституції.

Нещодавно Посольство України в Латвії поширило світлину про те, як президенту цієї дружньої Прибалтійської країни Егілсу Левіту вручають вишиту білими нитками сорочку від старосамбірчанки як знак також найвищої подяки йому від народу за солідарність у непрості для нас часи.

Своєю чергою президент Латвії Егілас Левіту подякував за незвичайний подарунок. Додав, що вишиванку обов’язково одягне, коли Україна подолає ненависну всьому світові російську орду, а він приїде в ній у Київ на святкування Перемоги.

Привертає увагу такий факт. Вишиванку Галина Шуневич пакує в екологічну торбинку з власним дизайном. На ній червоні кетяги калини й зелені гілочки та напис «Ой, у лузі червона калина, похилилася».

У коробку з вишиванкою вкладає від руки написаний англійською текст: «Дякую Вам за позицію Вас і Вашої країни до України».

Микола Сенейко

Фото з Інтернету та сайту ВГП.

Схожі новини