Передплата 2024 «Добрий господар»

Креативний подарунок екіпажу у Міжнародний День Моряка

  • 25.06.2022, 19:00
  • 943

У Міжнародний День Моряка вітаємо всіх, хто причетний до романтичної професії! Вмілі, творчі, затяті й енергійні такими морські прикордонники є як на службі, такі і в побуті

Креативний подарунок екіпажу у Міжнародний День Моряка
Креативний подарунок екіпажу у Міжнародний День Моряка

Екіпаж одного з катерів Одеського загону Морської охорони Державної прикордонної служби України запросила у гості їх цивільна колега Галина, але заінтригувала з приводу запрошення.

В оселі Галини морських прикордонників зустріла газдиня та її доньки — Анастасія й Анна. Відразу запросили гостей до столу, який прикрашали неймовірні смаколики, що власноруч випекла берегиня домашнього затишку Галина.

Смакуючи духмяну випічку та каву, моряки звернули увагу на прекрасний дизайн помешкання, зокрема кухні, у якій ласували. Виявилося, що дизайн розробила безпосередньо сама хазяйка, яка до цього ніколи не мала жодного відношення до проектування житла.

Згодом на хлопців чекав ще один сюрприз — Настя подарувала їм картину із зображенням їхнього рідного залізного побратима, яку вона сама намалювала!

Хист до малювання у дівчинки був з дитинства, тому вона завжди мріяла стати професійною художницею. І її мрія здійснилася — закінчивши 9 клас загальноосвітньої школи вона, пройшла підготовчі курси, успішно подолала величезний конкурс та вступила до Одеського художнього фахового коледжу імені М. Б. Грекова. Ще рік до отримання диплому, але Настя вже розмірковує про отримання й вищої фахової освіти.

«Світлину для перемалювання вибирали мама та сестра, а малювала вже я. Ми дізналися, що цей катер — тезка нашого міста, тому вибір був очевидним. Дуже захотілося зробити нашим захисникам такий подарунок і це від душі», — зізнається Анастасія.

Загалом у Насті є вже багато робіт, й вони дивовижні! Хоч вона трошки шарілася, проте не встояла перед проханням гостей і продемонструвала частину своєї галереї. У творчості Настя не обмежується виключно малюванням, тому презентувала й кілька інших своїх робіт. Дівчина почула чимало схвальних та захоплених відгуків від прикордонників і, навіть, кілька замовлень на картини та майбутній дизайн.

«Нам точно пощастило побачити роботи, напевно, відомої у майбутньому художниці. Ще згодом будемо вихвалятися, що були у неї вдома та знайомі з юнацтва!», — сказав Гліб, один з членів екіпажу катера.

Молодша сестра Анастасії Анна також вже малює й теж мріє стати професіоналом своєї справи. Щоправда, намагалася навчитися грати на гітарі, але, як то кажуть, не пішло. Проте, гітара в оселі не засумувала і все ж звучить, оскільки гру на ній чудово опанував батько дівчат.

Талановитість та цілеспрямованість кожного з членів сім’ї передалася свого часу й Кузьмі — їхньому коту, який з молодих кігтів відразу ж дав зрозуміти місцевим дворовим котам, що саме він тут найперший ловелас. Одного разу, у боротьбі за відстоювання першості втратив око. На допомогу Кузі прийшов дідусь Андрій, який є ветеринаром. І ще не встиг зняти йому шви, як Кузьма вже знову влаштовував котячі бої за право бути єдиним господарем двору.

«Неймовірно талановита й прекрасна родина, яка подарувала нам щасливі хвилини й щире задоволення від спілкування. Та ще й такий подарунок! Відтепер він буде знаходитись на почесному місці на борту», — поділився враженнями командир катеру Морської охорони Станіслав.

За невимушеним, щирим й теплим спілкуванням час промайнув майже миттєво. Наприкінці зустрічі один з моряків також продемонстрував дівчатам кілька своїх робіт, виконаних у графічному редакторі. Домовилися, що під час наступної зустрічі обговорять цей сучасний вид мистецтва більш детально.