Передплата 2024 «Добрий господар»

У школах перевіряють, чи безпечно там вчитися

Напередодні навчального року у Львові стартувала перевірка усіх 127 шкіл міста – щодо безпеки очного навчання

Зокрема, спеціальна комісія перевіряє, чи має школа укриття на випадок, якщо лунатиме сигнал повітряної тривоги.

Як повідомив керівник департа­менту гуманітарної політики Львів­ської міської ради Євген Бойко, го­ловна умова повернення до навчання у школах — безпека учнів. «Відтак було сформовано три робочі групи — з пред­ставників управління надзвичайних си­туацій, управління освіти, районних ад­міністрацій та директорів навчальних закладів, — каже пан Бойко. — До кінця цього тижня вони перевіряють укрит­тя усіх закладів освіти, тож наступного тижня ми будемо розуміти, де й що по­трібно зробити. У профільному депар­таменті усвідомлюють, що не всі шкіль­ні укриття у задовільному стані. Робочі групи за результатами обстеження по­дадуть інформацію про те, скільки ко­штів потрібно для приведення того чи іншого укриття до належного стану».

Не встигли у місті оголосити про пе­ревірку шкіл щодо наявності укриттів, як виник конфлікт — у деяких школах з учнів збирали гроші на ремонт підвалів…

«Будуть проведені службові розслі­дування за цими фактами, — обіцяє пан Бойко. — На рівні міста таких доручень керівникам закладів освіти не давали. Такі збори коштів суворо заборонені. Батьки можуть здійснювати добровільні пожертви на офіційні благодійні рахунки шкіл, витрати з яких здійснюють макси­мально прозоро, — на потреби навчаль­них закладів. Якщо хтось зіткнеться з повідомленнями про побори у школах, з цією інформацією необхідно зверну­тися на „гарячу лінію“ міста за номером 15−80».

Схожі новини