Передплата 2024 «Добра кухня»

"Окупанти крадуть мелітопольську черешню”: Іван Федоров

У фермерів купують за безцінь і вивозять у рф

Окупанти крадуть ягоду з підприємств, які вирощують черешню у Мелітополі, а у приватних фермерів викуповують врожай за безцінь. За кілограм платять максимум 10 гривень…

Про це повідомив під час брифінгу мер Мелітополя Іван Федоров.

«По 10 гривень рашисти купують черешню у приватних фермерів, — каже Іван Федоров. — Чим обумовлена ціна? Приблизно стільки коштує збір кілограма черешні. Це точно не ринкова ціна ягоди. І вивозять до тимчасово окупованого Криму та в росію… Є два підприємства, які вирощують мелітопольську черешню: приватне підприємство „Мелітопольська черешня“ і дослідне господарство „Мелітопольське“, які є основними гравцями на ринку черешні. Ці підприємства захопили. Поставили на чолі комерсантів-„фсбшників“. Збирають вирощені нами ягоди, і вивозять, даючи смішні кошти людям, які збирають ягоду».

Про святкування Дня росії

Іван Федоров також повідомив, що 12 червня рашисти намагались помпезно відсвяткувати «день росії» у тимчасово захопленому Мелітополі. Так звані урочистості влаштували у центральному міському парку. Однак, місцеві мешканці проігнорували захід.

«У центральному міському парку було менше людей, ніж в звичний день у мирному житті. Вони намагались урочисто вручити рашистські паспорти. Відгукнулося лише 15 людей»…

«Після провалу росіяни влаштували провокацію: вибух поблизу захопленого приміщення, де нині розташували офіс МВС окупаційної адміністрації, — продовжив розмову мер Мелітополя. — Провокацію організували самі окупанти. За декількома ознаками: заклад під пильною охороною. Там постійно є озброєні люди. Пересічні громадяни навіть підійти до цього приміщення не можуть. Вибух стався у смітнику безпосередньо біля входу. Охорона, звісно, помітила б, якби туди хтось закладав вибухівку, крім самих спецслужб рф. Звинуватили партизанський рух Мелітополя. Постраждали як цивільні люди, так і колаборанти. Це не вперше намагаються зачистити колаборантів, які їм вже не вигідні».

Схожі новини