Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Матеріали по справі кума путіна передали в суд

  • 02.06.2022, 16:39
  • 589

Слідчі СБУ і ДБР завершили розслідування першого епізоду справи Віктора Медведчука

Матеріали по справі кума путіна передали в суд
Матеріали по справі кума путіна передали в суд

Це провадження охоплює період із 2015 по 2020 роки, а підозрюваними в ньому проходять народні депутати Віктор Медведчук і Тарас Козак.

Воно стосується:

  • незаконної передачі спецслужбам рф інформації про секретний підрозділ ЗСУ;
  • розробки антиукраїнського проекту «Промінь»;
  • завдання шкоди економічній безпеці України за рахунок сприяння рф у незаконному видобутку нафти та газу у Прикерченському регіоні.

Ці кримінальні порушення передбачені ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України — вчинення державної зради та замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Санкція статей — покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора Віктору Медведчуку вручено копію обвинувального акту, який у найкоротший час буде спрямовано до відповідного суду. Загалом матеріали провадження налічують понад 80 томів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що за матеріалами СБУ в травні 2021 року народним депутатам Медведчуку і Козаку було оголошено про підозру у рамках цього провадження.

Схожі новини