Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росія втрачає в Україні елітних генералів, - британська розвідка

  • 30.05.2022, 10:20
  • 631

Розвідка Міноборони Великої Британії вважає, що у російських військах будцть знижуватися боєздатність та моральний дух через кількість загиблих офіцерів

росія втрачає в Україні елітних генералів, - британська розвідка
росія втрачає в Україні елітних генералів, - британська розвідка

Про це йдеться у зведенні відомства.

«росія, ймовірно, зазнала нищівних втрат серед своїх офіцерів середнього та молодшого рангу. Командири бригад і батальйонів безкомпромісно відповідальні за свої підрозділи», — йдеться у звіті.

Також молодшим офіцерам доводилося керувати тактичними діями найнижчого рівня, бо в армії не вистачає кадрів добре навчених і наділених повноваженнями військових рівня сержантів.

Розвідка вважає, що втрата значної частини молодого покоління професійних офіцерів, ймовірно, погіршить поточні проблеми з модернізацією підходу до командування та управління.

На додаток, батальйонні тактичні групи, які створюють з уцілілих частин кількох підрозділів, мабуть, будуть менш ефективними через брак молодших командирів.

«Враховуючи численні повідомлення, які заслуговують на довіру, про локальні бунти серед російських сил в Україні, брак досвідчених командирів взводів і рот, ймовірно, це призведе до подальшого зниження бойового духу і збереження поганої дисципліни», — заявили в розвідці.

Фото із мережі

Схожі новини