Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Фотосесія весняної колекції одягу - на руїнах Ірпеня…

Представники українського бренду одягу вибачилися за некоректний вчинок

«Неймовірно жіночна модель у сукні Mon Blanche», — так підписане фото в Інстаграмі фотосесії українського бренду одягу, де модель демонструє жовту сукню весняної колекції та корсет до неї такого ж кольору. Усе б нічого, якби одяг в одному з кольорів українського прапора, модель не демонструвала на руїнах будинків Ірпеня, де рашисти вчинили геноцид…

Українські модниці та клієнтки бренду обурилися і збунтувалися. Презентувати звабливий одяг на руїнах Київщини — щонайменше неповага до пам"яті жертв звірств російських окупантів.

Користувачі соцмережі Інстаграм засипали бренд критикою:

  • «Хто вас пустив туди фотографувати бюст серед уламків війни?»,
  • «Яка ницість! Це не декорації для фото! Ганьба вам! Жодна адекватна українка не буде більше носити одяг цього бренду».

Після сотні критичних коментарів модератори сторінки бренду видалили пост з Інстаграму. А згодом в сторіс вибачилися за свій вчинок: «Бренд щиро вибачається перед усіма, чиї почуття ми зачепили. Мета та ідея була зовсім іншою. Але, на жаль, не вдалося правильно донести її через фото. У ці важкі часи не хочемо розпалювати гнів та ненависть».

Бренд-менеджерка Соломія Магетич розповіла «ВЗ», що представники бренду одягу мали б спершу проконсультуватися з експертами щодо доцільності такої локації для фотосесії своєї колекції. Адже не все коректно знімати у Бучі, Гостомелі, Ірпені, де рашисти знищили будинки, де є чимало братських могил. Каже, там можна знімати документальні фільми, музичні кліпи (як це зробив гурт «Калуш»), щоб показати світу обличчя руского міра.

«В жодному разі там не можна позувати моделям, які демонструють корсети з колекції, — наголошує бренд-менеджерка. — Це справді некоректно і завдає репутаційних ударів бренду».

Схожі новини