Передплата 2024 ВЗ

У росії обурені зближенням України та Польщі

  • 23.05.2022, 18:45
  • 922

Прессекретар російського міністерства закордонних справ Марія Захарова натякнула, що через особливе ставлення до поляків претензій в України щодо Криму бути не повинно

У росії обурені зближенням України та Польщі
У росії обурені зближенням України та Польщі

Про це Захарова написала у Telegram.

«Сталося те, що справді не часто буває в історії: Зеленський на законодавчому рівні оформлює особливий статус іноземних громадян — Польщі — в Україні. Президент держави просить національний парламент затвердити особливі права громадян іншої держави, дозволяючи їм усе. Згідно з витоками у ЗМІ, йдеться про те, щоб прирівняти права поляків до прав українців за винятком права голосу. Казус суверенітету, бо інакше не скажеш. Не сепаратисти, а сам президент країни передає громадянам іншої країни права на території своєї держави, не вводячи їх у громадянство України. Якщо київський режим так активно розкидається своєю незалежністю, то які українська адміністрація взагалі може мати претензії до кримчан?», — вважає російська чиновниця.

Захарова вважає, що Україна нібито «віддає» свій суверенітет:

«За скільки, скільки разів і наскільки глибоко треба здійснити інтеграцію у зручній для Заходу формі?»

Раніше працівниця мзс росії вже перекрутила сюжет антиутопії «1984» та порівнювала право на рецепт борщу з ксенофобією. Тож тепер вона заявила, що «під виглядом збереження власної ідентичності» в Україні легалізують «захоплення країни».

Фото ТАСС

Схожі новини