Передплата 2024 «Добрий господар»

YouTube видалив понад 9 тисяч російських каналів, - The Guardian

  • 22.05.2022, 17:57
  • 748

YouTube видалив понад 70 000 відео та 9 000 каналів про війну в Україні

YouTube видалив понад 9 тисяч російських каналів, - The Guardian
YouTube видалив понад 9 тисяч російських каналів, - The Guardian

Про це пише The Guardian.

Видання передає, що платформа дуже популярна в росії, де, на відміну від деяких інших американських платформ, її не закрили.

Від початку війни YouTube почав видаляти проросійські канали, зокрема — канал прокремлівського журналіста Володимира Соловйова. Канали, пов’язані з міністерствами оборони та закордонних справ росії, тимчасово не можуть завантажувати відео через опис війни як «визвольної місії».

«У нас є політика щодо серйозних насильницьких подій. Йдеться про заперечення великих насильницьких подій: усього від Голокосту до Сенді-Хука. І, звісно, ​​те, що відбувається в Україні, є великою насильницькою подією», — сказав директор з продуктів YouTube Ніл Мохан.

Стрілянина у школі Сенді-Хук — масове вбивство, яке сталося 14 грудня 2012 року. Це одне з наймасовіших вбивств у початкових школах США.

В інтерв’ю The Guardian Мохан наголосив, що лише в Україні новинний контент YouTube про конфлікт набрав понад 40 мільйонів переглядів. YouTube не надав переліку того, який вміст і канали видалені, але Мохан сказав, що багато з них представляють облікові записи кремля.

«У мене немає точних цифр, — сказав він, — але ви можете уявити, що багато з них — це рахунки, які надходять від російського уряду або російських акторів від імені російського уряду».

Відомо, що YouTube має приблизно 90 мільйонів користувачів у росії, хоча більше не дозволяє рекламу на платформі в країні. Рішення компанії спричинило протести з боку Навального, який сказав, що правильно спрямована реклама допомагає протидіяти кремлівській пропаганді.

«YouTube залишається найбільшим сайтом для обміну відео, який функціонує і працює в самій Росії. YouTube — це місце, де російські громадяни можуть отримувати інформацію про війну, зокрема — з багатьох офіційних каналів, до яких усі ми маємо доступ за межами країни. Ми залишаємось важливою платформою для самих громадян росії, оскільки ця криза продовжує розвиватися», — сказав Ніл Мохан.

Видання пише, що минулого тижня міністр цифрового розвитку росії Максут Шадаєв заявив, що країна не блокуватиме YouTube, незважаючи на суперечки щодо вмісту, через які платформу оштрафували через суд за те, що вона не видаляла заборонені відео.

YouTube також запровадив у всьому світі заборону на канали, пов’язані з російськими державними ЗМІ, зокрема — Russia Today і Sputnik.

Facebook та Instagram заблоковані в Росії, а доступ до Twitter обмежений.

Фото із мережі

Схожі новини