Передплата 2024 ВЗ

Українське журі "Євробачення" пояснило свої бали: чому Польща отримала 0

  • 15.05.2022, 12:15
  • 3 884

Чимало українців обурило таке рішення журі, адже Польща від початку війни допомагає переселенцям і підтримує Україну

Українське журі "Євробачення" пояснило свої бали: чому Польща отримала 0
Українське журі "Євробачення" пояснило свої бали: чому Польща отримала 0

Пояснити ситуацію спробували Ірина Федишин та продюсер Вадим Лисиця.

Ірина Федишин написала, що вона польському виконавцеві поставила 10 балів. Як сталося так, що у підсумку він отримав від України 0 — вона не знає.

Також дописи-пояснення опублікували продюсер Вадим Лисиця та його дружина Ірина.

«Весь процес голосування відбувався під пильним наглядом юриста всі члени жюрі заздалегідь ознайомилися з правилами голосування. Жодних можливостей впливати на рішення одне одного не мав ні один член жюрі, а тим більш голова. Тому Польща та інші країни отримали ті самі оцінки, що заслужили на думку кожного з суддів. Платню за це ніхто не отримував. Ніяких преференцій, та інших заохочуваннь ніхто не мав. Хто бажає наступного разу бути суддею — звертайтесь до Суспільного Мовника. Як голова жюрі — я точно готовий відповідати за демократичний вибір, зроблений цього року. За гуманітарну, воєнну, та фінансову допомогу Україні ми є і будемо вдячні Польському народу вічно! Але ж це ніяк не пов"язані речі», — написав Лисиця.

Дружина Лисиці написала, що, «пророкуючи коментарі типу „повинні були поставити всі найвищий бал, незважаючи як хто виступив, заради вдячності“. А Британії тоді скільки треба було дати? Може трошки менше, а Польщі більше? А щодо Франції, Німеччини, тут норм поставили? Бо з ними щось не зрозуміло поки що на політичний арені щодо України. Процедура голосування не відбувається так: зібралися в коло і вирішили скільки цим поставити, а скільки цим. А Польщі дамо 0. Це не так. І ще раз напишу. Всі члени журі вдячні польському урядові і народу за все, що вони для нас роблять. І ніхто не збирався образити Польщу, бо вони самі не знали підсумкового результату балів. Впевнена, що зараз кожен з них почувається недолуго у ситуації, що виникла. Бо кожен з членів журі, так само, як і ви, переживає війну в своїй країні. І кожен з них неймовірно вдячний всім країнам, які нас підтримують на політичній арені ! Зокрема, дуже вдячний Польщі!»

У мережі на таке рішення українського журі відреагували гнівними коментарями:

Членами українського журі також були: соліст «Піккардійської терції», заслужений артист України Андрій Капраль; художній керівник Академічного інструментального ансамблю «Високий Замок» Львівської національної філармонії, продюсер Андрій Яцків; кінознавець та кінокритик, викладач Національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, виконавчий продюсер телеканалу UA: КУЛЬТУРА Лук’ян Галкін.

Польський виконавець Кристіан Охман із піснею «River» у фіналі «Євробачення-2022» виступав під номером 23.

Читайте також: Скандал на «Євробаченні»: хто був у складі українського журі

Фото із мережі

Схожі новини