Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Окупація Херсону доводить провал росії, - британська розвідка

  • 14.05.2022, 10:20
  • 897

Британська розвідка вважає, що встановлення у Херсоні проросійської адміністрації лише підтверджує провал політичних цілей росії в Україні

Окупація Херсону доводить провал росії, - британська розвідка
Окупація Херсону доводить провал росії, - британська розвідка

Про це йдеться у крайньому розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Відтак, у розвідці стверджують, що військово-цивільна адміністрація Херсона, яку встановила росія, оголосила, що попросить рф включити цей регіон до складу російської федерації.

У Міноборони Британії наголосили, що у центральній частині початкового плану вторгнення росії було, зокрема, використання фальсифікованих референдумів для того, щоб взяти території України під контроль.

«Той факт, що росія досягла успіху лише у встановленні проросійського місцевого керівництва у Херсоні підтверджує провал вторгнення росії у досягненні прогресу в напрямку її політичних цілей в Україні» — йдеться в огляді.

У розвідці додали: якщо рф і зможе організувати референдум у Херсоні, то майже напевно сфальсифікує результати, аби продемонструвати, що більшість хоче відокремлення від України.

«Мешканці Херсонського регіону швидше за все продовжать демонструвати їхню опозицію російській окупації» — йдеться в огляді.

Читайте також: путін зацікавлений заморозити конфлікт

Фото з мережі

Схожі новини