Передплата 2024 ВЗ

путін зацікавлений заморозити конфлікт

Україна навпаки, готується до контратак

Етап 3

10 травня починається принципово новий етап війни. Оскільки до 9 травня путін мав вирішити принципові для себе задачі:

  1. зміна влади в Україні (через захоплення Києва чи в інший спосіб);
  2. Захоплення Донбасу в межах областей.

Це було необхідними умовами для того, аби прозвітувати про успіх «спецоперації». Однак, обидва завдання провалені, і тому на промові параду в москві він жодного разу не згадав Україну, обмежившись тезою що «апалчєнци днр вмєстє с армієй расіі сражаются за сваю зємлю».

Тому фіксуємо: обидва етапи не досягли своїх завдань: від Києва відступили і не змогли забезпечити воєнний наступ на Донбасі.

Натомість Україна за цей час і в цей період отримала визначні здобутки: ленд-ліз і можливість стати повноправним членом ЄС.

Проте, очевидно, що попри невдачу путін буде продовжувати війну, сконцентрувавши свої сили для окупації Донбасу.

Поки що росіяни там мають досить локальні успіхи, які у випадку надходження західної зброї, можуть бути швидко нівельовані.

Ця третя фаза боїв за Донбас цілком може розтягнутися до кінця літа.

Херсон найімовірніше чекають політичні рішення рф, які можуть відбуватися за кримським сценарієм - визнання Держдумою. Про це вже заявив російський гуаляйтер стрємоусов.

Далі путін зацікавлений заморозити конфлікт і зосередитися на втриманні завойованих територій. Україна навпаки, готується до контратак.

Контратаки потребують важкого озброєння, авіації і головне - нових етапів мобілізації. Контратаки потребують навчених бійців. Для підготовки потрібен час. І тому цей етап може розтягнутися в часі.

Півроку-рік.

Війна стає довгим марафоном на виснаження.

Джерело

Схожі новини