Передплата 2024 «Добрий господар»

Український "Нептун" підбив російський фрегат, - ЗМІ

  • 06.05.2022, 14:25
  • 1 577

російський фрегат "Адмірал Макаров" експлуатують із 2017 року. Він оснащений сучасними засобами ППО та озброєний крилатими ракетами "Калібр"

Український "Нептун" підбив російський фрегат, - ЗМІ
Український "Нептун" підбив російський фрегат, - ЗМІ

У добовому зведенні Генерального штабу ЗСУ про ворожі втрати йшлося про один знищений російський корабель: ймовірно, це фрегат «Адмірал Макаров», який нібито горить поблизу острова Зміїний.

Про пожежу на російському кораблі також повідомило одеське видання «Думская».

Як пише народний депутат від «Європейської солідарності"Олексій Гончаренко, це саме той «Адмірал Макаров».

«Сторожовий фрегат „Адмірал Макаров“ похнюпився. Так-так, ви все правильно зрозуміли! Бог морів мститься кривдникам України», — написав Гончаренко.

За даними «Думской», на борту російського фрегата проєкту 11 356Р типу «Буревестник», який перебував біля острова Зміїний, стався вибух.

«Над цим районом акваторії Чорного моря зараз кружляє ворожа авіація, на допомогу кораблю з тимчасово окупованого Криму вийшли рятувальні судна», — пише видання.

За попередньою інформацією, корабель підбила українська ракета «Нептун».

Інформація про те, що ЗСУ влучили у російський корабель, ще напередодні з’явилася в деяких телеграм-каналах та соцмережах і навіть в іноземних ЗМІ.

Про ураження корабля пише й Цензор. НЕТ.

У соцмережах публікують уже перші фото нібито підбитого корабля.

Довідково:

Фрегат «Адмирал Макаров» — третій фрегат проєкту 11 356Р на озброєнні Чорноморського флоту росії. Був закладений 29 лютого 2012 року на суднобудівному заводі «Янтар» у Калінінграді, спущений на воду у вересні 2015 року.

Читайте також: росіяни втратили вже 199 літаків, 324 БПЛА і 24,9 тисячі військових, — Генштаб

Фото із мережі

Схожі новини